De gemeente Hilversum stort 20.000 euro op Giro 6868, ten bate van de hulpverlening en wederopbouw na de aardbeving in Marokko. Dat heeft het college van B&W besloten in de vergadering van afgelopen dinsdag.

"Inmiddels weten we dat bijna 3.000 mensen het leven hebben verloren en dat ruim 2.500 mensen gewond raakten. De hulpverlening en wederopbouw zal veel tijd en middelen vergen",  aldus burgemeester Gerhard van den Top.

Betrokkenheid Marokkaanse gemeenschap

De gemeente Hilversum heeft als beleid dat de inzet van publieke middelen voor de hulpverlening en wederopbouw bij rampen in principe een zaak is van de landelijke overheid. Echter, gezien de grote omvang van de Hilversumse gemeenschap van Marokkaanse origine heeft het college van B&W dinsdag besloten op die regel een uitzondering te maken en zo onze betrokkenheid bij de Marokkaanse gemeenschap in onze gemeente te benadrukken.

Dit weekend betuigde de burgemeester van Hilversum via social media al zijn medeleven. Van den Top: "We leven mee met alle getroffenen in het aardbevingsgebied en met allen in onzekerheid over familie en dierbaren daar. Veel sterkte gewenst."

Eerder dit jaar, na de aardbeving in Turkije en Syrië, met 23 miljoen getroffenen en 50.000 dodelijke slachtoffers, maakte de gemeente Hilversum ook een buitengewoon gebaar in de vorm van een financiële bijdrage aan de hulpverlening en wederopbouw in het rampgebied.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Hilversum via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Hilversum ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432