Donderdag is het Locatie ontwikkelplan Herontwikkeling Riebeeck vastgesteld en de anterieure overeenkomst getekend door het Hilversums college van B en W.

Hierdoor kunnen de volgende stappen worden gezet in de herontwikkeling en vernieuwing van het winkelcentrum de Riebeeck.

Huidige situatie

De Riebeeck is een gedateerd winkelcentrum met leegstand en beperkte aantrekkingskracht.

Initiatiefnemer Bun wil dit gebied een nieuwe kwaliteitsimpuls geven waardoor er voor bezoekers en direct aanwonenden een verhoogde kwaliteit in leefomgeving met een ruimer winkelaanbod en open buitenruimte met groen ontstaat.

Nieuwe situatie

Door het plan ontstaat een dynamisch, modern gebied met een breed en divers aanbod van winkels dat niet alleen een bruisend winkelcentrum is, maar ook een levendige ontmoetingsplek voor de hele buurt.

Winkelcentrum Riebeeck wordt meer dan alleen een plek om te winkelen. Om dat te realiseren is in het ontwerp rekening gehouden met brede, uitnodigende ingangen en veel natuurlijk licht om een gastvrije sfeer te creëren.

De openbare ruimte sluit in de toekomst ruimtelijk, functioneel en qua materiaalgebruik aan op de Alexiatunnel. Hiermee wordt de verbinding tussen de twee woonbuurten aan weerszijden van de Oosterengweg doorgezet en versterkt.

Hoewel het een privaat gebied betreft, wordt het een doorlopende publiek toegankelijke ruimte met een groen plein, goed verbonden aan de omliggende openbare ruimtes. Ook wordt de verkeersveiligheid ter plaatse verbeterd.

Karin Walters, wethouder Ruimtelijke Ordening: “Dit is een belangrijke stap in de vernieuwing van dit verouderde winkelcentrum. Het wordt een aantrekkelijke plek niet alleen om te winkelen, maar ook om te ontmoeten. Met een open karakter en een groene verbinding tussen twee wijken. Een mooie impuls voor Oost.

Vervolg

Nu het locatie ontwikkelplan is vastgesteld wordt een definitief ontwerp uitgewerkt. De omgeving wordt hierbij betrokken. Ook wordt gewerkt aan het indienen van de omgevingsvergunning.

Na de zomer van 2024 wordt begonnen met voorbereidende werkzaamheden.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Hilversum via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Hilversum ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432