De gemeente Hilversum geeft komende zaterdag tijdens de duurzame dagen, in totaal 500 boompjes weg aan Hilversummers om in hun tuin te planten.

"Bomen bieden schaduw en maken hete zomerse dagen prettig en draaglijk. Met hun wortels verminderen ze ook wateroverlast en hun bladeren zorgen voor schonere lucht. De gemeente Hilversum ziet daarom graag meer bomen in de stad, ook bij particulieren in de tuin. Meer bomen en struiken zorgen voor een groene, vitale en gezonde leefomgeving voor mens en dier", aldus de gemeente in een verklaring.

Wethouder Bart Heller (Natuur en Groen), legt uit dat samen met een bomenexpert zes soorten boompjes en struiken zijn uitgekozen die goed passen in de tuin: "Bomen zijn op hete zomerdagen de beste airconditioners voor de stad. Ze bieden koelte en schaduw en bomen zijn ook mooi om naar te kijken."

'Groen in Beweging'

Het initiatief maakt deel uit van het ambitieuze programma 'Groen in Beweging' van de gemeente Hilversum: in samenwerking met inwoners, organisaties en andere belanghebbenden streeft de gemeente ernaar om de stad de komende jaren nog groener te maken.

Tegels en asfalt zullen plaatsmaken voor planten, bloemen, struiken en bomen. Bovendien zullen 25 speelplekken in samenwerking met buurtbewoners worden vergroend en worden boomspiegels omgetoverd tot groene oases.

Diversiteit aan boompjes en struiken

Hilversummers hebben de keuze uit een gevarieerde selectie van bomen en struiken, waaronder de Veldesdoorn, Krentenboompje, Hazelaar, Eenstijlige Meidoorn, Sporkehout en Lijsterbes. Elke soort heeft unieke kenmerken die bijdragen aan de diversiteit van het groen in Hilversum.

Hoe werkt het?

Op zaterdag 7 oktober aanstaande, tijdens de Duurzame Dagen bij Vonk in de Wijk (Larenseweg 139) kunnen belangstellenden in de middag zich bij de stand van de gemeente inschrijven voor een boompje. Alleen inwoners van Hilversum ( postcodes 1211 t/m 1223) komen in aanmerking voor een boompje.

De boompjes worden in november, de ideale planttijd, bij de bewoners thuisbezorgd, inclusief advies over het planten, snoeien en verzorgen van de bomen. Voor dichtbebouwde, stenige wijken zijn meer boompjes beschikbaar dan voor groene wijken.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Hilversum via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Hilversum ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 342