Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

112

Brand Odeonstraat: 11 woningen onherstelbaar beschadigd, vragen over brandveiligheid

Brand Odeonstraat: 11 woningen onherstelbaar beschadigd, vragen over brandveiligheid

Wil jij een reclamevrije website?
Dat kan! Voor slechts €3,- per jaar zie je géén advertenties meer. Tevens steun je ons financieel! Klik hier voor álle voordelen en informatie.

Bij de brand aan de Odeonstraat afgelopen zondagnacht, zijn in totaal 11 studentenwoningen onherstelbaar beschadigd geraakt. Aan studenten werd de gelegenheid geboden om spullen uit hun woningen te halen. Omdat de deuren zijn geforceerd, is het terrein afgesloten met hekken en worden er extra surveillances door de politie uitgevoerd.

Volgens vastgoedbeheerder Van Der Linden zou de brand zijn ontstaan op gallerij aan de buitenzijde en zou van een technisch mankement geen sprake zijn - wat door sommige studenten wordt tegengesproken gezien er al verschillende keren monteurs zouden zijn langsgeweest omdat onder meer de elektrasystemen verouderd waren en brandgevaarlijk zouden zijn. Ook zouden elektrakabels zijn doorgebrand en waren woningen niet voorzien van rookmelders.

Tekst gaat hieronder verder (info)

Sommige studenten die de woningen huurde, hebben tijdens hun ontsnapping geen gebruik kunnen maken van vluchtroutes en hebben om die reden de woning op eigen initiatief via het raam moeten verlaten of aan de rand van hun woning moeten hangen.

Schriftelijke vragen

De ChristenUnie heeft woensdag schriftelijke vragen gesteld over de kwestie. Zo wil de partij meer informatie over de brandveiligheid van de woningen, wanneer en hoe de controle van de brandveiligheid plaatsvindt en de verhalen over het missen van rookmelders.

Omdat getroffen studenten nu voor minimaal vier weken geen woning hebben en er een groep is die voor langer geen onderdak heeft, wil de ChristenUnie weten of het college bereid is om de verhuurder aan te spreken op het feit dat zij voor alternatief onderdak moeten zorgen - hetgeen wat zij zeggen niet te kunnen realiseren voor hun huurders.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!

Reacties lezen


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 5.1 ℃
Voelt als 5.1 ℃
Gemiddeld
Laagst 4.9 ℃ (05.02 uur)
Hoogst 6.2 ℃ (00.04 uur)

Bekijk actuele weer

(Advertentie verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL)