Wanneer de daling van de ziekenhuiscijfers doorzet, kan stap 2 (van 6) van het openingsplan op woensdag 19 mei worden gezet. Op die dag zullen er meer versoepelingen plaatsvinden, zo maakte het kabinet bekend tijdens de persconferentie dinsdagavond.

Doorstroomlocaties buiten zoals pretparken en dierentuinen mogen dan weer geopend worden: toegang voor twee personen tenzij het een huishouden betreft. Ook kunnen sportscholen en binnenzwembaden weer open (dertig mensen tegelijk binnen). Reserveren en een gezondheidscheck is verplicht.

Ook buiten mag weer worden gesport in groepen van maximaal 30, op anderhalve meter afstand. Jongeren tot en met 26 jaar mogen gezamenlijk buiten sporten zonder 1,5 meter afstand te houden.

Kunst- en cultuurbeoefening

Muziek- en dansscholen worden in stap 2 ook weer geopend: dit kan met maximaal twee personen en een docent. Grotere groepslessen zijn daarentegen niet toegestaan, behalve wanneer het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Ook hier zijn een reservering en gezondheidscheck verplicht en mogen mondkapjes af tijdens het oefenen of repeteren. Ook mogen de buitenlocaties voor podiumkunsten en filmvertoningen open, voor maximaal dertig personen. Reservering is ook hier verplicht en voor maximaal twee personen.

Alle contactberoepen zijn toegestaan, dus ook sekswerkers mogen weer de deuren openen. Verhuurlocaties voor recreatieve activiteiten buiten kunnen open zodat bijvoorbeeld weer bootjes verhuurd kunnen worden.

Verruiming openingstijden terras

In plaats van nu van 12.00 tot 18.00 uur op het terras zitten, kan vanaf 19 mei van 06.00 tot 20.00 uur. Ook terrassen bij sportlocaties mogen weer openen.

Op het terras mogen maximaal 2 mensen per groepje zitten, tenzij het een huishouden betreft. In totaal mag een terras maximaal 50 gasten tegelijk hebben zitten.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Hilversum via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Hilversum ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente


Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360